1. For most of humankind"s history, human being have commuted to and from their place of work.

You are watching: The first individual to list managerial traits was _____.

(A) True

(B) False

Answer : (B)

2. A significant change the took place throughout the Industrial change was the highly skilled artisanstook end the jobs of low-skilled laborers.

(A) True

(B) False

Answer : (B)

3. The Gilbreths used motion photo films to analysis jobs.

(A) True

(B) False

Answer : (A)

4. A Gantt chart shows informal interaction paths.

(A) True

(B) False

Answer : (B)

5. Gantt charts to be revolutionary in the era of seat-of-the-pants management because of thedetailed planning details they provided.

(A) True

(B) False

Answer : (A)

6. Among the most frequently used operations monitoring tool is cognitive mapping, which is usedto better understand the psychology the the employees in one organization.

(A) True

(B) False

Answer : (B)

7. For most of taped history, information has been costly, daunting to obtain, and also slow come spread.

(A) True

(B) False

Answer : (A)

8. One of the very first technologies to important revolutionize the company use of info was a stonetablet.

(A) True

(B) False

Answer : (B)

9. A systems strategy to management urges managers to view each department as a separate,vital entity.

(A) True

(B) False

Answer : (B)

10. Practically all establishments should be regarded as open systems that communicate with your environmentsand count on them for survival.

(A) True

(B) False

Answer : (A)

MULTICHOICE

11. Which of the following was al-Farabi"s far-ranging contribution to monitoring thought andpractice?

(A) job descriptions

(B) leadership traits

(C) business structures

(D) human relations

Answer : (B)

12. The first individual to perform managerial traits to be _____.

(A) al-Farabi

(B) Ghazali

(C) sunlight Tzu

(D) Barbarigo

Answer : (A)

13. Just how did the Industrial transformation change jobs and organizations?

(A) tasks were perform in fields, homes, or small shops.

(B) managers realized the prominence of client relations.

(C) Unskilled laborers to run machines started to change high-paid, professional artisans.

(D) head laborers operated with each other out of little homes that were often constructed in a semicircleand go not require management.

Answer : (C)

14. One of the objectives of the motion study performed by Frank and Lillian Gilbreth to be to:

(A) extend the expression of time forced to finish a task.

(B) boost the number of motions compelled to finish a task.

(C) foster soldiering among workers.

(D) improve the productivity of workers.

Answer : (D)

15. Which of the adhering to statements is true around bureaucracy?

(A) that is based upon the id that management have the right to be teach to others.

(B) It allows political relationships to recognize an individual"s power base within organizations.

(C) It permits people to lead by virtue of your rational-legal authority.

(D) It relies on scheduled, regular corrective action to run efficiently.

Answer : (C)

16. I m sorry of the complying with is an aspect of administrative organizations?

(A) Tasks, responsibilities, and also authority room not divided clearly.

(B) promotion within a agency is based on who one knows.

(C) The owners of one organization regulate or supervise the organization.

(D) Employees are hired on the communication of their technological training.

Answer : (D)

17. Follow to the facets of bureaucracy, which of the adhering to is a criterion for promotingemployees?

(A) partnership with the managers

(B) an individual appearance

(C) endure or achievement

(D) politics influence

Answer : (C)

18. I beg your pardon of the adhering to is true about the chain the command in Max Weber"s bureaucracy?

(A) human being in reduced positions are safeguarded by a grievance procedure.

(B) organizational owners have the right to hire and fire employees.

(C) organizational owners decision on who should be promoted.

(D) Tasks and responsibilities are plainly defined and also divided.

Answer : (A)

19. According to governmental management, _____ need to supervise an organization.

(A) creditors

(B) service partners

(C) managers

(D) shareholders

Answer : (C)

20. Once viewed in historic context, Weber"s ideas about bureaucracy display that _____.

(A) arbitrary decision do supplanted reasonable rules and procedures in organizations

(B) an individual gains scored over efficiency

(C) fairness supplanted favoritism in organizations

(D) political relations were provided preference end merit for promotions in organizations

Answer : (C)

21. _____ developed the fourteen ethics of management.

(A) Henri Fayol

(B) Max Weber

(C) candid Gilbreth

(D) Elton Mayo

Answer : (A)

22. According to Henri Fayol"s fourteen ethics of management, _____ way that each employeeshould report to and receive order from just one boss.

(A) unit of direction

(B) centralization

(C) remuneration

(D) unified of command

Answer : (D)

23. According to Henri Fayol"s fourteen principles of management, i beg your pardon of the complying with is true ofunity the direction?

(A) every employees need to report to and receive order from simply one boss.

(B) Employees must put the organization"s interests and goals prior to their own.

(C) There need to be no overlapping responsibilities for the employees in one organization.

(D) One person and also one setup should be offered in deciding the activities to be carried out.

Answer : (D)

24. According to Henri Fayol"s fourteen values of management, _____ needs that compensationshould be fair and also satisfactory come both the employees and also the organization.

(A) unified of direction

(B) centralization

(C) equity

(D) remuneration

Answer : (D)

25. According to Henri Fayol"s fourteen ethics of management, order deserve to be completed in anorganization by _____.

(A) promoting individuals based on their politics connections

(B) resolving disputes by the process of compromise

(C) having a location for everyone and also having everyone in his or her place

(D) totally centralizing the procedure of decision making

Answer : (C)

26. Mar Parker Follett thought that the best method to attend to conflict was _____.

(A) integration

(B) domination

(C) coercion

(D) compromise

Answer : (A)

27. According to mar Parker Follett, _____ is an approach for dealing with conflict in i m sorry oneparty satisfies its desires and objectives at the price of the other party"s desires and also objectives.

(A) resolution

(B) integration

(C) domination

(D) coercion

Answer : (C)

28. Two suppliers operating from the same structure have a problem over the parking facilitiesavailable to your employees. Lock fail to pertained to a conclusion advantageous to both the companies.Eventually, the firm with fewer variety of employees loser the conflict and also is forced to stopusing the parking facilities. I m sorry of the adhering to methods is provided for solving the conflict in thegiven scenario?

(A) Integrative dispute resolution

(B) Domination

(C) Accommodation

(D) Mediation

Answer : (B)

29. Two managers of a firm have a problem over resources forced to finish their newprojects. Both managers want the ideal employees of the firm to work in your projects. Eventually,they come at a decision where they equally share the number of top-performing employees. In thegiven scenario, i beg your pardon of the adhering to methods have actually the supervisors used to settle the conflict?

(A) Domination

(B) Coercion

(C) Compromise

(D) Mediation

Answer : (C)

30. According to mar Parker Follett, _____ involves invention.

(A) domination

(B) integration

(C) coercion

(D) compromise

Answer : (B)

31. The Hawthorne researches showed just how _____ deserve to influence work.

(A) organizational codes of ethics

(B) workers" feelings

(C) occupational quotas

(D) merit-based promotion

Answer : (B)

32. The Hawthorne Studies verified that _____.

(A) the workplace was much less complicated than previously thought

(B) financial incentives were the most essential motivators that work

(C) workers" feelings and also attitude go not influence their work

(D) occupational performance is impacted by group dynamics

Answer : (D)

33. Which of the complying with management theorists provided managers with a much better understanding ofthe impact group social interactions and also employee satisfaction have on individual and groupperformance?

(A) Henri Fayol

(B) Max Weber

(C) Elton Mayo

(D) Chester Barnard

Answer : (C)

34. Follow to Chester Barnard, i m sorry of the following statements is true around a region ofindifference?

(A) In this zone, managerial requests space not understood.

(B) In this zone, managerial directives room inconsistent with the objective of an organization.

(C) In this zone, managerial requests are immediately accepted.

(D) In this zone, managerial government is challenged.

See more: What Is 1% Of 15 - What Is 1 Percent Of 15

Answer : (C)

35. According to Chester Bernard, people will it is in indifferent come managerial directives or order ifthey _____.